The best of 2009 at TV.com


"Best guilty pleasure" och "coolest cast on campus" är två av kategorierna i TV.coms stora omröstning om de bästa programmen och karaktärerna i rutan 2009. Och vem tycker inte om att få vara med och säga sitt? 

Jag har redan varit inne och röstat på ingen mindre än vår egna Alexander Skarsgård i både kategorierna "Best Villain" och för bästa kyss (Eric Northman & Sookie Stackhouse).

Släng in en röst på den i mitt tyckte mest talangfulla skådespelaren just nu, Ed Westwick i kategorien "best eyebrow acting" också när ni ändå håller på!


Bloggtips: Swiggy


Har fortsatt mitt letande efter coola bloggar och hittat in till ingen mindre än Swiggy! En tuff blogg med blandat och roligt innehåll! Bruden bakom bloggen verkar ha en klockren stil och smak som ändå skiljer sig lite utöver det vanliga. Korta, roliga inlägg med glimten i ögat. Tums up!

Kolla gärna in inläggen under rubrikerna
"udda kroppsdelar"   eller det smått sarkastiska "grattis Martin"



swiggy.blogg.se


"Så länge jag är lycklig"


Äter chips för andra dagen i rad och tänker ångest,ångest,ångest. Men sen tänker jag, "va,fan?". Vad spelar det för roll. Jag har en bra dag, jag klarar mina tentor, jag har många vänner, killar flörtar med mig, min familj älskar mig...jag är lycklig! Så varför ska jag inte kunna köpa en påse chips idag igen? Det är ju så jäkla gott! Dessutom skulle jag aldrig kunna se ut som Heidi Klum, även om jag levde på ruccola och banan i tre år.

Så mina damer och herrar, ta en helg då och då och frossa!
Det mår man bara bra av.




Sugen? Ät båda två!


Pringles är mina favoriter :)


Bloggtips: Doberwomann!


Eftersom den här bloggen heter "blog magazine" tänkte jag att den kunde handla lite mer om just det- bloggar! Jag har gett mig ut på en jakt efter nya annorlunda och inspirernade bloggar att följa och tänker självklart dela med mig av mina fynd till er!



Först ut är
denna blogg, som skrivs av en tjej med en härlig attityd. Om du har tröttnat på "titta vad jag har köpt på Gina Tricot" så ska du definitivt kolla in den här bloggen! Hon skriver under rubriker som "De röda karamellpapprerna" och "När kokongen sprack" och missa för guds skull inte kategorin CandyboXes där du kan följa utveckligen av en mycket fantasifull samling!


Bild från bloggen : doberwomann.blogg.se


"Det var bättre förr..."

Älskar att Kanal5 visar hela One Tree Hill i repris på eftermiddagarna...igen! Serien var mycket bättre på den tiden. Som en kompis till mig sa "One Tree Hill är en high school-serie". Det stämmer ganska bra. Nu har man blandat in massa annat folk och alla i gänget har blivit mer eller mindre kändisar. Hur troligt är det? Fast Jamie är ju urgullig dock :)




"One Tree Hill är en High School-serie"


Christmas spirit! ...part 2 ;)


Lyssna på årets lätt härligaste jullåt på den här brudens söta blogg! Lyssnar om och om igen!




Bröllopstårtor!


Älskar bröllop och allt vad det innebär! Klänningen, lokalen, musiken...Tårtan! Här kommer några breathtaking exempel på det sistnämnda.

Lets frossa i weddingcakes!










Perfekt för ett vinterbröllop...






Rosa och sött går alltid hem :)




Tom Cruise och Katie Holmes snålande inte på tårtan när de gifte sig!



Remember Me - Trailer


New Moon visas för fullt på biosalongerna nu och Robert Pattinson är hetare än het ännu en gång. Men förutom Twilight-filmer kan vi också se honom i Remember Me. Av trailern att döma har Pattinson gjort ännu ett mästerligt jobb som sexig badboy.  Bara jag som vill se den?



Christmas spirit!



En bild säger mer än tusen ord.


I stora lass!


Lösgodis tröttnar jag snabbt på, Choklad har aldrig varit min grej, kakor? nja...min stora svaghet är Glass!! Vanlig vanilj, en liten piggelin, stor sundae, mjukglass...you name it, I eat it! :)

Vad är din svaghet när det gäller sötsaker?





Det behöver inte vara sommar för att få äta glass !


Messiah Hallberg



Just nu är det final i Comedy Fight Club på Tv3. Har inte sett det mer än förra veckan, då "rookien" Messiah Hallberg gick vidare. Jag säger bra: Varning! Sveriges nya komiker-favorit?
Han har iallafall snabbt blivit min favorit!



Messiah i vit kavaj.

Vem får dig att skratta ?


A girls dream...





Någon gång i mitt liv, och jag vet att ni är många med mig, ska jag ha en Walk in -closet! Ett helt rum för mina kläder med speglar och massa förvaring...Gärna en som den översta!




...och jag som aldrig vet vad jag ska ha på mig nu...





Ikea-style :)



Japp, ni känner igen den! Det är Carries söta walkin closet!


Dagens sanning


"Don't be too fat, or too thin, or too dark, or too light; don't be too sexual, or too chaste, or too smart, or too dumb. Be yourself. But make sure you fit in."
citat från One Tree Hill



Laptop Skins !


Sugen på att göra min laptop lite mer personlig, men det finns ju såå många olika snygga skins att välja på! :)

Här är några från aspoke.com:


Kolla in fler på www.laptopskins.se och www.decalgirl.com


Kortklippt?


På regniga och blåsiga dagar som idag blir jag bara så trött på mitt trissta burr till hår och blev idag riktigt sugen på att klippa av det. Men samtidigt kan jag inte låta bli att fega lite. Tänk om jag inte blir nöjd! Då tar det ju evigheeeeter innan det växer ut!


Vad tycker ni? Ska jag ta steget till frisören?




Matcha kort med en stor lugg kanske?


Säga vad man vill om VB men hon vet how to work en kortklippt-frisyr!


Fixa en cool färg också?


Har du långt eller kort hår?


Team Ola


Eftersom jag i ett tidigare inlägg avslöjade min hemliga kändiskärlek får jag väl också erkänna hur glad jag blev över årets körslaget-final!

Och jag måste säga att det egentligen aldrig vart nåt snack,speciellt inte efter deras framträdande med Angels.  Gåshud, mina damer och herrar, gåshud.





Följde du körslaget?


Viking-vampyr i topp!


Tidningen OK! har listat de snyggaste vampyrerna genom tiderna och gissa vem som listas som nummer ett? Jajemän, Svenska Alexander Skarsgårds viking-vampyr Eric Northman från True Blood. Paul Westly, Brad Pitt och Robert Pattinssons Edward Cullen finns också på listan.! Läs mer här.



Vem är din celeb-crush?


Joo, erkänn nu! Visst suktar du i hemlighet efter den där kändisen? Han/hon som du gärna inte erkänner för kompisen att du har ett öga för men som du kan sitta i timmar och kolla på you tube- klipp med i din ensamhet.

Jag ska erkänna för er att min är ingen mindre än Idol-Ola. Det är jag och skrikande fjortonåriga flickor. Men han är ju så söööööt. :)




Ola Svensson är min hemliga kändiskärlek.

Vem är din??


Filmfredag!


Fredagar har blivit lite av en mys-dag här i Sverige verkar det som. Idol, chips och...film? I såfall ska jag passa på att tipsa om ett par riktigt sevärda filmer!


Skratta?
Se Yes, man!
Har väl aldrig varit ett Jim Carey-fan men när jag såg den här filmen satt jag och skattade från första stund.

"Red Bull-scenen" är den bästa!


Kärlek?
Måste i så fall tipsa om min favorit kärlekskomedi, Because I said so! Eller tre systrar och en mamma som den heter på svenska. 
 
Se trailern:




Om du är sugen på något lite annat kan jag även tipsa om The Prestige med Christian Bale och Hugh Jackman. Massa kluriga magikertrick och en riktigt intressant utgång.




Ska du se på film ikväll?


Bästa presenten!

Fyller kompisen år snart? Eller börjar du redan fixa med julklapparna men har inte en blekaste aning om vad du ska hitta på iår?

Själv fyllde jag år för ett par veckor sedan och fick då en riktigt uppskattad present som jag verkligen skulle vilja tipsa om! Nämnligen presentkort på Waynes Coffee!



Då kan du bjuda din vän på fika närsomhelst :)




Har du några bra tips om presenter eller julklappar? Tipsa!!


Min resa till Australien 2009



Noosa, Australien 2009


Den sista mars i år åkte jag till Landvetter i Göteborg för att sätta mig på planet som skulle ta mig till mitt livs äventyr. Jag skulle åka till Australien!

Det var också nästintill det enda jag visste. Jag hade kontakt med en organisation som skulle hämta upp mig på flygplatsen och som också sett till att jag hade två nätter på ett vandrarhem i Sydney och att jag fick komma på ett introduktions möte nästa dag. Resten fick bli precis hur som helst. Inget jobb, inget ställe att bo på, ingen större kunskap om landet och första resan på egen hand. Bara jag och min ryggsäck.

Men det här äventyret kom att bli det bästa i mitt liv! De två dagarna i Sydney blev snabbt en vecka. Samtidigt som jag kollade in Operahuset, Harbour Bridge och Bondi Beach funderade jag på vad jag egentligen ville ha ut av den här resan. Jag bestämde mig sedan för att se mer av landet. På introduktionen hade vi fått se bilder av västkusten och det var minst sagt lockande. Jag sa till mig själv att, what the heck. Jag lever bara en gång och jag är med största sannorlikhet bara i Australien en gång i det livet - så varför inte få så mycket av det som möjligt?

Min tanke innan jag åkte var att jobba. Men det var lättare sagt än gjort, speciellt när jag samtidigt ville åka runt och upptäcka landet down under. Även om det fanns en hel del jobbmöjligheter längst vägen var min tid aldrig tillräcklig. Det bästa alternativet var därför Wwoofing, vilket innebär att man jobbar frivilligt på organiska farmar för mat och husrum. Det bästa var att det var också helt okej att bara stanna ett par dagar.

Så efter ungefär en månad på resande fot och Sydney, Coffs Harbour, Byron Bay och Brisbane avklarade fick jag äntligen plats på en vacker farm i Beerwah. Där bodde en liten ung familj med jordgubbs-och tomatodling. Jag fick världens bästa mottagande och även om arbetet var hårt ibland fick vi god mat och sällskap på kvällarna. Det slutade med att jag stannade i tre veckor.

Efter det hann jag också med bland annat Fraser Island, Whitsundays, Magnetic Island, Cairns och Melbourne och det är officiellt att Australien är världens vackraste och trevligaste land.

Men det bästa med min resa är alla människor jag träffade från världens alla hörn. Har fortfarande god kontakt med en tjej från Schweiz och vi funderar på att åka och resa tillsammans någon gång. Jag fick också uppleva en romans på en av jordens finaste platser. Jag kunde inte ha önskat mig mer.

Så om du funderar på att ge dig ut och backpacka någongång. Gör det!  


 
 Farmen jag jobbade på!                                 




Fem tips om backpacking i Australien!

* Åk Greyhound! Greyhoundbussarna går hela vägen från Melbourne till Carins så om du vill upptäcka västkusten är detta ett utmärkt sätt att göra det på. Du kan stanna och hoppa på överallt på vägen under tex 6 månader.
* Var öppen mot nya människor! Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att bo i ett åttabädds rum med sju främlingar, men det var faktiskt en av de roligaste sakerna med resan.
* Fråga om vägen! Vilsen med en stor tung ryggsäck? Fråga någon! Australiensare lever verkligen upp till sitt rykte om att vara trevliga och lättsamma.
* Bo hos en familj! Oavsett om det är som au pair eller ett par dagar på en farm. Att komma nära en familj är det bästa sättet att lära sig om kulturen.
* Testa nya saker! Jag vågade aldrig surfa, och det ångrar jag idag. Men därimot gick jag med på att testa dykning. Våtdräkt, tub på ryggen, instruktör...hela kittet. Och det var fantastiskt!!

 

 


Sydney



Fem favoritställen i Australien!

* Stora barriärrevet & Whitsunday Islands. Det finns bara ett ord för det: MAKALÖST. Jag både snorklade och dök och världen under vattenytan är magisk. Stora fiskar och växter i alla neonfärger du kan komma på. Det är precis så vackert som på alla bilder. Vid Whitsunday öarna finns många möjligheter till några dagarna segling. Jag åkte med Koala och hade en jättekul upplevelse.
* South Bank i Brisbane. En stor saltvattenpool och uppbyggt sandstrand precis bredvid floden. Ett underbart avbrott mitt i centrum.
* Byron Bay. En mysig stad med semester-känsla och en riktigt stor härlig strand och massor utav duktiga surfare.
* Australian Zoo. Klappa koalor och kängruer, se krokodil-show och mata elefanter. Ett måste!
* Melbourne. Härlig storstadskänsla med mer hjärta än Sydney. Dessutom fantastiska idrottsanläggningar.





Har du också varit i Australien och har andra erfarenheter eller tips? Eller har du varit någon annanstans? Vart drömmer du om att åka? Kommentera och berätta.! Postar de mest läsvärda kommentarerna tillsammans med länkar i ett inlägg.

 


BLOG MAGAZINE

Välkomna till BLOG MAGAZINE. Bloggen som är mer som en veckotidning. Här kommer ni kunna läsa om allt från tips och ideer, resor, kläder, kändisar, recept, träning, party, vardag...ja, allt,allt,allt!

Och ni läsare kommer att få vara delaktiga då det alltid ska vara öppet för diskussion i kommentarsfältet plus att jag gör inlägg med de mest läsvärda kommentarera. Det kommer också vara möjligt för er att skriva egna inlägg! Jag vill att bloggen ska bli ett forum för oss alla. :)


Hoppas ni vill följa med på resan!!


RSS 2.0