Mr. Napkin Head


Satt och svarade på de där frågorna som vandrar omkring i bloggarna nu om favoritskådespelare, sämsta filmerna osv, men fastnade när jag kom till den scen som berört mig mest. Inte för att det var en svår fråga, utan för att jag kom att tänka på scenen igen och var såklart tvungen att youtuba scenen. Så istället bestämmde jag mig för att göra ett inlägg om den istället. Vilket dessutom passade ganska bra, eftersom TV3 visar just The Holiday ikväll.  



Det här är iallafall den scen som berört mig mest. Den är sorglig men fin och ljus på samma gång. Plus att Jude Law och Cameron Diaz är två av väldens härligaste skådespelare.





"She has more marshmallows then me!"


Missa inte, TV3 21.00!



"Vaaar e mandel?"


 André Wickström for president.




Måndagsångest...?

Upp och hoppa lååångt innan man egentligen vill. Det är måndag för mig. En hel vecka framför sig med jobb eller skola innan man kan slänga sig i soffan framför Idol och ha en hel helg framför sig igen.

Men jaja, bara ett par måndagar kvar innan jul nu så vi får väl hålla ut ett liiitet tag till?




Vad säger ni? Vad är värst- Söndagslunken eller Måndagsångesten?


Finns det något fegare?



På internet kan man säga vad man vill och sedan gömma sig bakom anonyma kommentarsfält och alias. Men hur fegt är inte det?

Att mobba på nätet är lågt. Mycket,mycket lägre än glocalnet. (Nej, nu ska jag inte skämta bort ett allvarligt ämne.)

När jag gick i mellanstadiet skedde en fruktansvärd händelse då en vän till mig miste en nära familjemedlem. Bara någon månad efter att min vän orkat ta sig tillbaka till vardagen och skolan igen började en annan tjej från skolan skriva vidriga saker om den här avlidna familjemedlemmen till min kompis Lunarstorm. "Rätt åt dig" var några av de mildare orden. Som tur var var min vän mycket starkare än vad de flesta varit i den situationen och jag tror till och med man fick polisen inblandad.



Vad får en människa att medvetet såra någon annan? Är man så osäker i sig själv att man måste göra det för att må bättre? Hur har man ens hjärta att skriva någonting i den stilen som i min väns berättelse? Och detta var på Lunarstorms tid. Nästintill stenåldern. Hur ser det då ut nu? Nya bloggar och communities varje dag känns det som. Youtube. Hur många klipp innehåller inte en viss stad eller orts "fjortisar". ? Kränkande.

Vad tycker du om mobbning på nätet?

"...is now in a relationship."

Facebooks statusuppdateringar är rätt intressanta i sig. Det har blivit vårt sätt att hävda oss, göra oss själva till individer. Med dessa satusuppdateringar skapar du din egen person. Klicka på huvudsidan och kolla genom alla senaste uppdateringar så forstår du vad jag menar. Och jag erkänner gärna själv att jag också tillhör detta fenomen. Jag sitter framför TVn och slappar framför mitt favorit tv-program, precis som jag gjorde för några år sedan. Skillnaden är att jag nu måste logga in och facebook och skriva i den lilla rutan att jag gör just det. Detta har blivit en del av dagens mediesamhälle.

Men en sak som jag inte kan låta bli att reta mig på är alla dessa "Blabla is now in a relationship med blabla" eller "blabla is now single", och sedan alla dessa grattis-kommenterer eller "5647 people like this". Folk är så snabba med uppdateringen ibland att dom inte ens hinner komma hem från första dejten. Har vi kommit till en tid där att få gå in och byta sin relationsship-status nästan är viktigare än själva förhållandet?

                                                En kyss på torget - dåtidens statusuppdatering?




/  don't kiss and tell.

RSS 2.0